14. huhtikuuta 2013

GARLIC CIABATTA

Rakastan vaaleaa leipää ja valkosipulia. Joten mikä voisi ollakkaan herkullisempaa naposteltavaa, kuin valkosipuli-parmesanciabatta. Tein näitä eilen ensimmäistä kertaa tarjottavaksi illanistujaisiimme ja hyvin näyttivät maistuvan vieraillemme. Ovat muuten niin helppoja tehdä, että edes minä en onnistunut pilaamaan niitä!

Valkosipuli-parmesanciabatta
1 esipaistettu ciabatta [yhdestä tulee n.16 viipaletta]
1 dl oliiviöljyä
4-5 kynttä valkosipulia
½ tl suolaa
Hyppysellinen mustapippuria
Parmesan-juustoa
[Tuoretta basilikaa tai persiljaa pieneksi silputtuna]

Leikkaa ciabatta n.1cm paksuisiksi leipäviipaleiksi. Tee oliiviöljystä ja valkosipulisilpusta seos ja lisää mausteet sekä halutessasi pieneksi silputtu basilika tai persilja. Levitä seos leipien päälle, ripottele rouheat parmesaanilastut pinnalle ja laita uuniin paistumaan, 225 C ja 5 min tai kunnes ovat kullanruskeita. Jos et pidä parmesanista, voi sen jättää pois. Koristele basilikan lehdillä. Voit tehdä lisäksi oliiviöljystä, suolasta ja pippurista kastikkeen, joka laitetaan leveälle lautaselle ja johon voi dipata esimerkiksi maustamattomia ciabattaviipaleita.






// I love white bread and garlic. So what could be more delicious than garlic parmesan ciabatta. I did this yesterday for the first time and served it at our get-together. The ciabatta slices were super delicious and so easy to make that even I managed not to ruin them!

Garlic parmesan ciabatta
1 pre-baked ciabatta [you get about 16 slices from one]
1 dl olive oil
4-5 cloves of garlic
½ tsp salt
A pinch of black pepper
Parmesan cheese
[Fresh basil or parsley, chopped small]

Cut the ciabatta into 1 cm thick bread slices. Make a mixture of olive oil and chopped garlic and add the spices, you can also add some chopped basil or parsley. Spread the mixture over the bread slices and sprinkle parmesan chips on the top if you want to. Place in the oven, 225 C and 5 min or until golden brown. Garnish with basil leaves. In addition you can also make a sauce from olive oil, salt and pepper. The sauce is placed on a wide plate so that you can dip unflavoured ciabatta slices in it.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi! // thank you for leaving a comment!