Viikonloppuisin on kiva tehdä vähän parempaa ruokaa, viime sunnuntaina valmistimme lohta ja lisukkeena paistettuja kasviksia. Tämä ruoka on todella helppo tehdä, sillä kuten olen aikaisemminkin kertonut; en ole mikään lahjakkuus keittiössä. Ja voi vitsi miten hyvää! Resepti pohjautuu Masterchef-ohjelmassa näkemääni annokseen.
Lohi ja paistetut kasvikset
lohta
1 lime
suolaa
pippuria
½ kesäkurpitsa / ½ munakoiso
½ paprika
tankoparsaa / parsakaalia
purjoa
muita kasviksia maun mukaan
marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 rkl appelsiinimehua
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 kevätsipuli
suolaa
pippuria
Suolaa ja pippuroi lohi. Leikkaa medaljongeiksi tai laita pannulle ensin nahkapuoli alaspäin. Paista kypsäksi, käännä medaljongit puolessa välissä [me paistamme lohen vuoraten pannun Saga-kokkausarkilla - ei tarvitse lisätä rasvaa]. Mausta suolalla ja limen mehulla.
Pilko kasvikset. Paista kasvikset kypsäksi pannulla öljyssä tai grillissä. Valmista marinadi ja kaada pannuun kasvisten sekaan. Sekoittele kasviksia hetki.
Nosta kasvikset lautaselle [valuta ylimääräinen marinadi pois]. Nosta lohi salaatin päälle.
// Salmon and stir-fried vegetables
salmon
1 lime
salt
pepper
½ zucchini / ½ eggplant
½ red pepper
asparagus / broccoli
leek
other vegetables
marinade:
2 tablespoons olive oil
2 tablespoons balsamic vinegar
1 tablespoon orange juice
2 pieces of garlic cloves
1 spring onion
salt
pepper
Salt and pepper the salmon. Cut medallions or put straight into the pan, fry skin side down first. Bake until done. Season with salt and lime juice.
Chop the vegetables. Fry the vegetables in oil in a pan or on the grill until done. Prepare the marinade and pour into the pan among the vegetables. Stir vegetables for a moment.
Lift the vegetables on a plate [drain the excess marinade off]. Place the salmon on top of the salad.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
kiitos kommentistasi! // thank you for leaving a comment!