5. joulukuuta 2013

BRUSCHETTA

Niin helppoa, mutta silti herkullista. Tein jokin aika sitten pieni Bruschetta-leipiä naposteltavaksi illanistujaisiin, jota vietimme ystäväpariskunnan kanssa. Kuten olen jo useaan kertaan maininnutkin, olen todella huono keittiössä, mutta näin yksinkertaiset jutut onnistuvat minultakin. Tässä siis resepti sitä kaipaaville:

Bruschetta-leivät
[1 tomaatista päällinen n. kolmeen pikkuleipään]

Hiivaleipää [tai esim. esipaistettu ciabatta]
8-10 tomaattia
1 pieni sipuli
½ ruukku basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl Felix yrtti-balsamico salaattikastike [tai tavallista balsamicoetikkaa]
merisuolaa
mustapippuria

Valkosipuliöljy:
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä

Leikkaa vaaleasta leivästä n. 1 cm paksuisia viipaleita. Jos kyseessä esipaistettu leipä, laita viipaleet uuniin 200 asteeseen muutamaksi minuutiksi, kunnes ovat hieman rapeita.  Jos kyseessä tavallinen leipä, leikkaa siivuiksi ja paahda leivänpaahtimessa.
Poista tomaateista siemenkodat ja kuutioi hedelmäliha pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, silputtu basilika, oliiviöljy ja yrtti-balsamico salaattikastike tai balsamicoetikka. Rouhi joukkoon merisuolaa ja mustapippuria.
Murskaa valkosipuli ja sekoita oliiviöljyn joukkoon. Sivele leiville valkosipuliöljyä ja levitä päälle tomaattisalaatti. Koristele basilikanlehdillä, tarjoile valkoviinin kera.


// Bruschetta bread
[1 tomato is enough for three small breads]

white bread [or pre-baked ciabatta]
8-10 tomatoes
1 small onion
½ pot of basil
3 tbsp olive oil
2 tbsp herb-balsamic salad dressing [or balsamic vinegar]
sea salt
freshly ground black pepper

Garlic oil:
1 clove of garlic
1 dl olive oil

Cut the white bread to about 1 cm thick slices. I you're using pre-baked bread, place the slices in the oven at 200 degrees Celsius for a few minutes until slightly crispy. In the case of ordinary bread, cut into slices and toast in a toaster.
Remove the core of the tomatoes and dice the flesh into small pieces. Add the chopped onion, chopped basil, olive oil and herb-balsamic salad dressing or balsamic vinegar. Add some grounded sea salt and black pepper.
Crush garlic and mix with olive oil. Coat the bread slices with garlic oil and then spread over the tomato salad. Garnish with basil leaves and serve with white wine.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi! // thank you for leaving a comment!