24. maaliskuuta 2014

SALMON & STIR-FRIED VEGETABLES

Viikonloppuisin on kiva tehdä vähän parempaa ruokaa, viime sunnuntaina valmistimme lohta ja lisukkeena paistettuja kasviksia. Tämä ruoka on todella helppo tehdä, sillä kuten olen aikaisemminkin kertonut; en ole mikään lahjakkuus keittiössä. Ja voi vitsi miten hyvää! Resepti pohjautuu Masterchef-ohjelmassa näkemääni annokseen.

salmon_5

Lohi ja paistetut kasvikset

lohta
1 lime
suolaa
pippuria

½ kesäkurpitsa / ½ munakoiso
½ paprika
tankoparsaa / parsakaalia
purjoa
muita kasviksia maun mukaan

marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 rkl appelsiinimehua
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 kevätsipuli
suolaa
pippuria

Suolaa ja pippuroi lohi. Leikkaa medaljongeiksi tai laita pannulle ensin nahkapuoli alaspäin. Paista kypsäksi, käännä medaljongit puolessa välissä [me paistamme lohen vuoraten pannun Saga-kokkausarkilla - ei tarvitse lisätä rasvaa]. Mausta suolalla ja limen mehulla.
Pilko kasvikset. Paista kasvikset kypsäksi pannulla öljyssä tai grillissä. Valmista marinadi ja kaada pannuun kasvisten sekaan. Sekoittele kasviksia hetki.
Nosta kasvikset lautaselle [valuta ylimääräinen marinadi pois]. Nosta lohi salaatin päälle.

salmon_1

salmon_2

salmon_3

salmon_4

// Salmon and stir-fried vegetables

salmon
1 lime
salt
pepper

½ zucchini / ½ eggplant
½ red pepper
asparagus / broccoli
leek
other vegetables

marinade:
2 tablespoons olive oil
2 tablespoons balsamic vinegar
1 tablespoon orange juice
2 pieces of garlic cloves
1 spring onion
salt
pepper

Salt and pepper the salmon. Cut medallions or put straight into the pan, fry skin side down first. Bake until done. Season with salt and lime juice.
Chop the vegetables. Fry the vegetables in oil in a pan or on the grill until done. Prepare the marinade and pour into the pan among the vegetables. Stir vegetables for a moment.
Lift the vegetables on a plate [drain the excess marinade off]. Place the salmon on top of the salad.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi! // thank you for leaving a comment!