25. heinäkuuta 2012

DREAMING of PARADISE - loma paratiisissa

Kuten jo viime postauksessa uhkailin, aion ottaa uudet shortsini käyttöön vielä tänä vuonna. Olemme lähdössä N:n kanssa johonkin mahdollisimman lämpimään ottamaan aurinkoa palmujen katveeseen. Olen itse matkustanut jo seuraaviin kohteisiin: Bulgaria Pazardzhik, Espanja Mallorca [Palma Nova], Kanariansaarien Teneriffa [Puerto de la Cruz] ja San Sebastián, Intia Goa. Kaupunkilomalla olen ollut: Irlanti Swords, Latvia Riika. Espanjassa on tullut käytyä niin moneen otteeseen, että vaikka Kanariansaaret ja esimerkiksi Menorca viehättävät, haluan ehdottomasti matkustaa johonkin järjettömän täydelliseen paratiisiin. Suurin haave olisi päästää muutamaksi viikoksi Karibialle esim. Curaçaoon  tai Aruballe sekä USAn Havaijille. Matkat Karibialle asti kun ovat kuitenkin hinnakkaita, niin säästelemme unelmakohteitamme vaikka sitten häämatkaamme varten ja tällä kertaa olisi tarkoitus lähteä johonkin muualle. Tässä kuitenkin toiveissa olevia kohteita:

 Karibia & Väli-Amerikka
Curaçao. Karibian rytmejä, valkoisena hohtavia rantoja, pastellivärejä ja delfiinien leikkiä kristallinkirkkaassa vedessä. Tämä Alankomaiden Antillien suurin saari on saanut aikojen kuluessa vaikkutteita Afrikan, Euroopan ja Länsi-Intian parhaista paloista. Saarelta löytyy hyvää ruokaa, upeita rantoja ja monia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. 1 viikko, hotelli + lennot, n. 1800€ / aikuinen.

Aruba. Aruba on pieni paratiisisaari Karibianmerellä. Rannat ovat liidunvalkoisia, vesi turkoosinsinistä ja aurinko paistaa ympäri vuoden, veden ollessa 25-asteista. Aruban pääkaupungissa, Oranjestadissa, on myös baareja ja klubeja, joissa pitää hauskaa. 1 viikko, hotelli + lennot, n. 1500€ / aikuinen.

Eurooppa
Espanja, Kanariansaaret. Haluaisin vielä käydä Gran Canarian Maspalomasissa. Paljon tekemistä, mukavia perhehotelleja ja lyhyt matka mahtavalle hiekkarannalle. Rauhaa ja vilkasta huvielämää samassa paketissa. Playa de Maspalomasin ja Playa del Inglésin hiekkarantojen välissä oleva Maspalomas on kuin vehreä keidas upean hiekkaerämään laidalla. 1 viikko, hotelli + lennot, n. 620€ / aikuinen.

Kreikka. Rodoksen saaren länsirannikolla on rauhallisen leppoisa tunnelma. Leutojen länsituulten ansiosta ilmasto on miellyttävä kesän kuumimpaankin aikaan. Suotuisat tuulet houkuttelevat tänne myös surffaajia ja muita vesiurheilun ystäviä. Toinen vaihtoehto on monipuolisuudessaan häikäisevä lomasaari, Kreeta. Leuto pohjoistuuli viilentää mukavasti kuumimpaan keskikesän aikaan ja rantoihin voi myös olla tyytyväinen. Saarella on myöa nähtävää; kuusi yli tuhatmetristä vuorenhuippua, kolmetuhatta luolaa ja kolmekymmentä miljoonaa oliivipuuta. 1 viikko, hotelli + lennot, n. 750€ / aikuinen.

Malta. Malta on oikea matkakohde, jos haluat viettää ulkona mahdollisimman suuren osan lomastasi. Maltan suhteellisen pieneen pinta-alaan on mahdutettu tuhansien vuosien historia, keskiaikaista arkkitehtuuria, hyvät ostosmahdollisuudet, vilkas huvielämä ja Välimeren kirkkaimmat sukellusvedet. Sekä ilman, että veden lämpötila, pysyvät mukavan korkealla pitkälle syksyyn. 1 viikko, hotelli + lennot, n. 550€ / aikuinen.

Aasia
Indonesia. Indonesian suurenmoinen luonto koostuu viidakoista ja vulkaanista maaperästä tulivuorineen. Indonesiasta löytyy rauhallisia paratiisirantoja sekä vilkkaita suurkaupunkeja. Ostokset ovat edullisia ja kaupungeissa on vilkas yöelämä. Näkemisen arvoinen paikka voisi olla esim. Balilla sijaitseva Sanur Beach. 1 viikko, hotelli + lennot, n. 1800€ / aikuinen.

Thaimaa. Olen kuullut suositeltavan, että Thaimaassa kannattaa matkustaa jollekin Krabin saarista, esimerkiksi Koh Lanta: Täällä sinua odottavat rauha ja kilometrien mittaiset hiekkarannat. Täydellinen paikka sinulle, joka kaipaat lomaltasi rentoa oleilua ja lepoa. Täällä voit varata huoneen, jonka terassilta pääset suoraan altaaseen tai halutessasi asua hieman etäämmällä hotellin vilskeestä, voit asettua bungalowiin lähemmäs rantaa. Luonnollisesti hotellialueella on myös ravintola sekä myös muuta tekemistä, joten perhelomasta tulee juuri niin helppoa kuin lomailun kuuluu ollakin. 1 viikko, hotelli + lennot, n. 1000€ / aikuinen.

Malesia. Malesiassa kohtaat samalla kertaa värikkäitä markkinoita, maailman korkeimpiin lukeutuvia rakennuksia, maailman vanhimman sademetsän, myyttejä, legendoja ja ihania paratiisirantoja, joiden valkoiseen ja hienoon hiekkaan palmut luovat vilvoittavia varjopaikkoja. Borneossa sijaitsevan Kota Kinabalun sijainti on ideaalinen, mikäli haluat nauttia auringosta, rannoista ja tehdä myös omatoimisia retkiä. Lähietäisyydellä on sademetsiä, Kota Kinabalun luonnonpuisto, Kaakkois-Aasian suurin vuori Mount Kinabalu sekä pieniä paratiisisaaria, jotka sijaitsevat aivan kaupungin ulkopuolella. 1 viikko, hotelli + lennot, n. 1600€ / aikuinen.

Vietnam. Esimerkiksi Phan Thiet voisi olla kiinnostava. Eloisasta rannikkokaupungista on viime vuosina tullut maailmankuulu rantalomakohde. Täällä on myös kaksi hyvää golfkenttää. Kaupungin oma ranta on ihan kiva, mutta ei vedä vertoja pitkälle Mui Ne -rannalle noin kymmenen kilometrin päässä kaupungin pohjoispuolella. Leveä hienohiekkainen ranta on noin kymmenen kilometrin pituinen. Valtavien hiekkadyynien ansiosta alueella sataa harvoin. Useimmat hotellit sijaitsevat rannan tuntumassa, vehreän kasvillisuuden keskellä. Rantakadun varrella on myös lukuisia korkeatasoisia ravintoloita. 1 viikko, hotelli + lennot, n. 1400€ / aikuinen.

Afrikka
Mauritius. Mauritius on lähes epätodellisen täydellinen. Valkoinen hiekka, kirkas vesi ja kaunis luonto on itse koettava, jotta sen uskoo todeksi. Huojuvat palmut ja lempeä tuuli, sekä hyvät palvelut ja siisti ympäristö luovat miellyttävän, helpon ilmapiirin. Ja lämpötilakin on miellyttävä, eikä liian kuuma. Kiireetön loma Mauritiuksella koostuu auringosta, uinnista, hyvästä ruoasta ja viihteestä. 1 viikko, hotelli + lennot, n. 1900€ / aikuinen.

Matkojen hinnat toki heittelevät aika paljon, mutta yritin kalastella edes jotakin suuntaa antavaa matkanvarauspalveluista.

[kuvat tjareborg]