15. lokakuuta 2013

OMBRE BY COLORING ROOTS

Hiusteni luonnollinen väri on maantienharmaa, kuten toisessa before-kuvassa hieman näkyykin juurikasvun ansiosta. Muuten raidoitetut hiukseni olivat päässeet tumman värin osalta kulahtamaan aika pahasti, ruskeat raidat näyttivät jopa hieman oransseilta juurista. Olin kuitenkin muuten tyytyväinen hiusten väriin, sillä niissä oli juuri sopivasti ruskean eri vivahteita ja vaaleampia raitoja. Siksi lähdin tavoittelemaan kevyttö ombre-tyyliä liukuvärjäämällä vain hiusten tyven pituuksien sijaan


Tyven liukuvärjäykseen on ilmeisesti kaksi tapaa. Ensimmäinen on, että jakaus jakaukselta hiusosio kerrallaan väri levitetään hiuksiin ja sitä häivytetään kampaamalla värjätty hiusosio läpi tyvestä latvoihin. Sama toistetaan jokaiselle hiusosiolle ja jätetään väri vaikutusajaksi. Itse vähän jännitin tätä keinoa, koska tuntui että myös hiusten pituudet saattavat värjäytyä tummanruskeiksi jos häivytys epäonnistuu, ja siksi valitsin toisen tavan.

Jaoin hiukset ensin neljään osioon tekemällä keskijakauksen niskaan asti ja sitten erottelemalla ylemmät ja alemmat hiukset kulmakarvojen korkeudelta, jonka jälkeen sidoin osiot kiinni ponnareilla [kuva 3]. Sitten lähdin levittämään väriä vasemman puolen, alemman hiusosion juuriin. Ensin nostelin muut osiot pois tieltä ja kiinnitin ne toisiinsa pinnillä. Sitten poistin osiosta ponnarin ja levitin väriä sudilla jakus jakaukselta n. 3cm pituiselle pätkälle päänahasta. Tämän jälkeen sidoin hiukset taas kiinni ponnarilla. Sitten siirryin oikealle ja värjäsin myös sen puolen alimmat hiukset tyvestä. Tässä vaiheessa huolehdin, että väriä on kaikkialla niskahiuksissa sekä korvien ympärillä. Sitten käsittelin vasemman puolen päällihiukset jakaus jakaukselta. Siirryin mahdollisimman nopeasti oikealle puolelle, sillä halusin että päällihiukset olisivat saman sävyisiä eikä väri ehtisi vaikuttaa toisessa kauemmin [kuva 4]. Kun myös päällihiukset oli käsitelty tyvestä varmistin, että väriä on  tyvessä kaikkialla otsan ympärillä. 

Hiusvärin vaikutusaika oli yhteensä 20 minuuttia, joten annoin värin vaikuttaa juurissa 10 minuuttia, jonka jälkeen lähdin toistamaan käsittelyä. Tällä kertaa levitin väriä muutaman sentin pidemmälle, jonka jälkeen jätin värin vaikuttamaan 5 minuutiksi. Jotta väri skaalautuisi kauniisti vaaleampiin pituuksiin, levitin väriä vielä kerran pidemmälle viimeisten 5 minuutin ajaksi. Avasin kaikki ponnarit ja haroin hiuksia kaikkialta levittääkseni väriä hieman lisää, tässä vaiheessa n. 10 sentin etäisyyteen asti päänahasta, ja jätin värin vaikuttamaan viimeisiksi pariksi minuutiksi. Sitten huuhtelin hiukset ja pesin ne normaaliin tapaan. Kuivasin hiukset ja tyvestä tuli juuri sellainen kuin toivoinkin [kuva 5]. Väri blendautuu todella hyvin hiusten pituuksiin, kuten viimeisestä kuvasta näkyy. Kiharat tein kuten viimeksi hiustutossa esittelin.

Käyttämäni väri oli Lorealin Casting Creme Gloss, 513 Iced Truffle. Väri on kestävä kevytväri eli kestää hiuksissa 6-8 viikkoa. En lähtenyt värjäämään juuria kestovärillä, sillä kun oma vaalea värini kasvaa taas esiin, niin juurikasvun raja olisi todella silmäänpistävä. Kevytväri vaalenee ajan kuluessa ja pahasti näkyvää, suoraa rajaa ei jää näkyviin. Värjäys onnistui niin hyvin, että nyt jäin kaipaamaan ehkä vielä hieman tummempaa tyviväriä sekä balayage- eli valoraitoja Srah Jessica Parkerin tyyliin.

// I did my own ombre hair by coloring only the roots dark. I think I did pretty well and now I'm only missing balayage highlights in the style of Sarah Jessica Parker.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi! // thank you for leaving a comment!