28. lokakuuta 2013

ZUCCHINI LASAGNA

Minä, joka en ymmärrä ruoanlaitosta mitään, onnistuin eilen tekemään jotain todella maistuvaa. Ja mikä parasta, terveellistä! Helppoa ja herkullista, suosittelen.


Kesäkurpitsalasagne

Jauhelihakastike:
400g sika-nauta jauhelihaa
1 prk valkosipulimaustettua tomaattimurskaa (390g)
1 lihaliemikuutio
½ sipuli silputtuna
2- 4 valkosipulinkynttä murskattuna
1/2 -1 rkl soijakastiketta
mustapippuria
oreganoa
paprikajauhetta
(suolaa)

1 iso kesäkurpitsa
1 pussi mozzarella tai edam-juustoa (150g)
1dl kuohukermaa

Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon sipulisilppu, valkosipulisilppu ja ruskista vielä hetki. Lisää tomaattimurska, murustettu lihaliemikuutio sekä mausteet. Varo liikaa suolaa, sillä liemikuutio ja soija tuovat jo suolaisuutta kastikkeeseen. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Rakenna lasagne voideltuun uunivuokaan kerroksittain: Laita ensin pohjalle kerros jauhelihakastiketta, jonka päälle asettelet kesäkurpitsasiivut. Toista kunnes kerrokset ovat valmiita ja kaada noin desi kermaa vuokaan tasaisesti joka puolelle. Ripottele päällimmäiseksi runsas kerros juustoraastetta. Kypsennä 175 asteessa noin 45 - 60 minuuttia. Loppuvaiheessa vuoan voi peittää esim foliolla, jotta juustokuorrute ei pala. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua


// Is this even possible..? Me, who really can't cook, made something really yummy yesterday! And the best part is that the food was healthy..

Zucchini lasagna

400g minced beef
1 small can of crushed tomatoes seasoned with garlic (390g)
1 beef bouillon cube
½ onion chopped
2 to 4 cloves of garlic, crushed
1/2 - 1 tbsp soy sauce
freshly ground black pepper
oregano
paprika

1 large zucchini
1 bag of grated mozzarella or edam cheese (150g)
1 dl whipping cream

Cook the minced beef in a pan. Stir in the chopped onion and garlic. Add crushed tomatoes, bouillon cube and spices. Slice the zucchini into thin slices. Build lasagna layers into a buttered casserole dish: Place the first layer of meat sauce on the bottom, and add the zucchini slices on top. Repeat until you have enough layersand pour about a deciliter of cream evenly everywhere. Sprinkle a generous layer of grated cheese on top. Cook at 175 degrees for about 45-60 minutes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi! // thank you for leaving a comment!