16. marraskuuta 2012

natural & chic - ARKIMEIKKI

Tänään minulla ei ole kiire minnekään ja ehdin siis meikata myös ihan rauhassa. Päätin meikkauksen ohessa ottaa samalla kuvat niistä tuotteista, joita itse käytän arkena. Omalla kohdallani luonnollinen arkimeikki syntyy siis näin:


Kasvojen puhdistuksen ja kosteutuksen jälkeen [1] levitän iholle Lorealin Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primeria. Pohjustusvoide on vaahtomaista ja tasoittaa ihon mielestäni kiitettävästi. Tämän jälkeen [2] taistelen tummia silmän alusia vastaan Lumenen Beauty Base Dark Under Eye Concealerilla. Tuote peittää sekä heijastaa valoa ja henkilölle, jolla tummat silmän aluset ovat geeneissä [kuten minulla], tämä tuote on ehdoton. [3] Sitten sipaisen ainakin poskipäille hieman Lumenen Beauty Base Crystal Radiance Primeria tuomaan hehkua meikkivoiteen alle.


Kun pohja meikille on luotu, [4] tasoitan ihoni sävyn nestemäisen meikkivoiteen avulla. Suosikkinani on jo pitkään ollut Lorealin True Match -meikkivoide, josta kesällä käytän tummaa sävyä [N2 Vanille] ja talvella vaaleampaa sävyä [N1 Ivory] ja välikausina sekoittelen sävyistä ihooni sopivan. Itse käytän meikkivoiteen levittämiseen meikkisientä, koska tällöin tulos on tasaisin ja peittävin, joka on minulle tärkeää, koska ihoni oireilee aina välillä. Tässä vaiheessa tummat silmän aluset saattavat yhä kuultaa meikin alta läpi, joten [5] sipaisen silmänalusiin valokynää. [6] Kiinnitän meikin ja luon matan pinnan Lorealin True Match -puuterilla.


Tämän jälkeen siirryn meikkaamaan silmiä. [7] Ensin erottelen ripset toisistaan harjaamalla ne läpi ripsiharjalla. [8] Sitten taivutan ripset ainakin kolmesta eri kohdasta ripsentaivuttimella, jotta niistä tulisi mahdollisimman kaarevat. Tässä vaiheessa ei haittaa, vaikka ne kääntyisivät hieman liikaakin ylöspäin, sillä ripset suoristuvat kuitenkin jonkin verran kun niihin lisätään ripsiväriä. [9] Kaareviin ripsiin laitan sitten  Max Factorin Masterpiece Max -ripsiväriä kahdessa osassa. Ensin avaan hylsyn ja annan harjan kuivua hetken, jonka jälkeen lähden levittämään väriä ripsien juurista ylöspäin tehden harjalla pientä edestakaista siksak-liikettä. Näin ripset saadaan eroteltua toisistaan jo juurista asti. Sitten annan värin kuivua ripsissä hetken ja lisään toisen kerroksen vain ripsien päihin, jotta saisin niihin mahdollisimman paljon pituutta.


Yleensä laitan kulmat sillä aikaa kun ripsivärin ensimmäinen kerros kuivuu, ja kulmien siistimisen jälkeen vedän ripsiin sen toisen kerroksen. [10] Kulmakarvani kuitenkin siistin niin, että ensin värittelen niitä hieman tuuheamman ja tummemman oloisiksi Lumenen Blueberry Eyebrow Pencilillä, jonka vaaleanruskea sävy 2 on juuri sopiva itselleni: aika vaalea ruskea, eikä yhtään punertava. [11] Sitten harjaan kulmat ojennukseen Lumenen Blueberry Eyebrow Shaping Wax -kulmakarvageelillä. Tämä tuote on aivan ehdoton omassa käytössäni, en luopuisi mistään hinnasta! Geelin avulla kulmakarvat pysyvät siisteinä ja vaaleanruskea geeli tuo vielä hiukan väriä kulmiin. [12] Lopuksi laitan hieman vaaleaa hohtavaa luomiväriä tai highlighteriä kulmaluulle. Kasvot näyttävät heti hieman kirkkaammalta, ja myös tämä saa kulmat näyttämään siistimmältä.


Kulmien jälkeen meikkaan posket. [13] Käytän tällä hetkellä Cliniquen Blushing Blush Powder Blush  -poskipunaa vähän kuin varjostuspuuterina: sudin sitä korvasta leukaan päin poskiluun alareunan kohdalle, eli siihen poskiluun luomaan kuoppaan. [14] Välillä tykkään lisätä poskiin myös highlighter-puuteria, kuten tuota Peggy Sagen Shimmering Illuminating Powderia. Tämä on ehdoton lempparini, mitä korostuspuutereihin tulee. Tuote tuoksuu aivan ihanalta ja sisältää hohtoa niin runsaasti, että pienikin määrä poskiluun korkeimmalla kohdalla tuo hehkua ilmeeseen.


Huulet meikkaan viimeisenä. [15] Ensin rajaan huulet uudella Make Up Storen Sandstorm-sävyisellä huultenrajauskynällä  ja [16] sitten lisään esimerkiksi YSL:n Rouge Pur Couture -huulipunaa. Joka ei ole oikeasti sävyltään noin tumma, vaan kaunis vaalea nudehuulipuna. Sitten siisti ja luonnollinen arkimeikki onkin valmis, eikä aikaa siihen mene kuin 10 - 15 minuuttia.