14. joulukuuta 2014

SUNDAY COOKING

Viikonloppuisin on kiva kokeilla uusia resptejä ja kokkailla rauhassa. Nämä kuvat on otettu jo aikaa sitten ja ruoan ulkonäkökään ei ihan vastaa sitä, mitä oheisessa reseptissä haettiin, mutta maku oli silti todella hyvä! Laitan tämän hyväksi todetun resptin siis sunnuntain kunniaksi jakoon.

SAM_3055

Broileria yrtti-kermakastikkeessa

[4 annosta]

4 broilerinrintafilettä
1 tl voita
1 rkl oliiivöljyä

yrtti-kermakastike
2 dl kermaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl yrttejä kuten timjamia, salviaa, rakuunaa, oreganoa jne
1 valkosipulinkynsi
1 rkl pieniä kapriksia
suolaa ja pippuria
[2 rkl soijakastiketta]

vihannekset
2 porkkanaa per annos
4 vihreää parsaa per annos [voi korvata parsakaalilla]
voita ja oliiviöljyä

Laita ensin vettä kiehumaan kattilaan ja ota broilerinrintafileet lämpenemään pöydälle. Kuori parsa ja leikkaa tyvi pois. Jätä kokonaisiksi. Kuori myös porkkanat, leikkaa pää pois ja halkaise porkkanat. Kun vesi kiehuu, laita porkkanat sinne ensin pariksi minuutiksi ja sitten parsat sekaan 1-2 minuutiksi. Vihannesten ei tarvitse kypsyä tässä kohtaa kokonaan. Kun vihannekset ovat esikeitetty, laita ne kylmään veteen. Lämmitä kaksi pannua kuumaksi. Paista broilerinrintafileet toisessa pannussa pienessä määrässä voita ja öljyä niin, että saat reilusti väriä kummallekin puolelle. Eli saa olla kuuma pannu. Toisella pannulla paistetaan samaan aikaan porkkanoihin ja parsaan väriä voi-oliiviöljy-seoksessa. Kun broilerissa on väri kummallakin puolella, tiputa lämpöä ja lisää pannuun voita, silputtu valkosipulinkynsi, kuivatut yrtit ja sitruunamehu. Anna mausteiden heräillä hetki ja kaada sitten kerma sekaan. Anna kiehua hillitysti kannen alla viitisen minuuttia. Asettele väriä saaneet porkkanat ja parsat ristikkäin lautasille. Nosta broilerit leikkuulaudalle ja siivuta poikkisyihin nätiksi siivuksi. Nosta lautaselle vihannespedin päälle. Heitä kaprikset yrtti-kermakastikkeeseen, jonka pitäisi olla tässä vaiheessa sakeaa, ja lusikoi kastiketta jokaisen annoksen päälle.

SAM_3050

Chicken with herb cream sauce

[4 portions]

4 chicken breast
1 tsp butter
1 tbsp olive oil

sauce
2 dl cream
1 tbsp lemon juice
1 tbsp of herbs such as thyme, sage, tarragon, oregano, etc.
1 clove of garlic
1 tbsp small capers
salt and pepper
[2 tbsp soy sauce]

vegetables
2 carrots per portion
4 green asparagus per portion [or broccoli]
butter and olive oil

Put some water to boil in a kettle and take the chicken to table to warm up. Peel the asparagus and cut off the base. Leave as whole. Peel the carrots, cut the end off and split the carrots in half. When the water boils, put the carrots in there for few minutes and then add the asparagus for 1-2 minutes. When the vegetables are precooked, put them in cold water. Heat two pans until their hot. Bake the chicken breasts in one pan in a small amount of butter and oil, so that they get some color on each side. In the second pan, cook the carrots and asparagus in butter and olive oil mixture. When the chicken is brownish on each side, drop the heat and add the butter, chopped garlic, dried herbs and lemon juice. Let the spices wake up for a while and then pour in the cream. Let it boil discreetly under the lid for about five minutes. Set the cooked carrots and asparagus on plates. Place the chicken on a cutting board and slice into pieces across the grain. Place the chicken on top of the vegetables and throw capers into the herb cream sauce, [which should be thick at this point] and add sauce on top of each portion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi! // thank you for leaving a comment!