9. maaliskuuta 2015

BATHROOM & SAUNA MAKEOVER

Olemme päättäneet uusia kotimme kylpyhuoneen sekä saunan. Lähes koko muun asunnon remppasimmekin jo kolme vuotta sitten ennen muuttoa. Meillä on erillinen wc ja kylpyhuone, ja vessan kohdalla pärjäsimmekin vain pienellä pintarempalla. Lähes ennalleen jätetty keittiömmekin on ihan ok, mutta kylppäri on järkyttävän näköinen: seinillä on vaaleaa kaakelia roosalla saumalaastilla ja lattia on vaaleaa laattaa, johon on kivasti pinttynyt tummaa likaa.

CB_bathroom_reno1

N on ollut vuosia osa-aikaisesti töissä rautakaupassa ja nyt kun hän on lopettamassa, päätämme tietenkin viime tinkaan alkaa tekemään remonttia.. Olemme toki pohtineet värejä ja ratkaisuja jo pidemmän aikaa, mutta viime päivinä on ollut kamala kiire lyödä kaikki päätökset lukkoon. Viikonloppu menikin tietokoneen ääressä visioidessa, kylppäriä mittaillessa ja rauta- sekä laattakaupoissa pyöriessä. Kylppärin puolella melkein kaikki onkin nyt päätetty, mutta hapuilemme vieläkin pahasti mm. katto- ja saunapaneelien, sekä saunan oven värien kanssa.

CB_bathroom_reno4

Olemme mallailleet kylpyhuoneen pintamateriaaleja mallilaattojen kera. Seiniin on pääosin tulossa mattavalkoista 20 x 40 cm laattaa ja yhteen seinään jotakin säväyttävämpää tehostelaattaa. Tehosteseinää varten minua houkutti ensin kovasti kalanruotokuvio jollakin kapealla, tummalla laatalla - mutta sopivaa laattaa ei tahtonut löytyä. Sitten pohdimme puukuvioisen laatan käyttöä - niitäkin kun löytyy nykyään todella upeita. Kolmas vaihtoehto on betoni-fiiliksellä varustettu seinä, johon löysimmekin upean laatan Kaakelikeskuksesta [kuvan vaaleampi laatta]. Efektiseinän kanssa emme kuitenkaan pidä kiirettä, vaan kaikki vaihtoehdot ovat vielä auki.

CB_bathroom_reno2

Lattialaatoista taas olemme herran kanssa hieman eri mieltä. Lattiaan on laitettava 10 x 10 cm kokoista laattaa kaadon vuoksi ja käytännön syistä haluamme käyttää melko tummaa laattaa tummilla saumoilla. Itse pidän kuvassa näkyvästä mustasta rouheapintaisesta laatasta enemmän, sillä kontrasti antaa raikkaan fiiliksen ja toisi vaaleanharmaan betonilaattaehdokkaamme upeasti esiin. N:n lemppari, kuvassa näkyvä Upofloorin suurempi tummanharmaa laatta, ei olisi yhtä upea harmaan tehosteseinän kanssa. Mutta minä teen varmaankin kompromissin tällä kertaa, mustassa laatassa näkyisi pöly nimittäin vähän liiankin hyvin. Ja kyllä, ainakin meidän kylppäriin kerääntyy hirvittävät määrät pölyä. Kuvasto taas on Pukkilalta ja siihen olemme merkinneet mahdollisia ehdokkaita efektiseinää varten.

CB_bathroom_reno3

Saunaan tuntuu olevan vielä vaikeampi valita värisävyjä kuin suihkutilan laattoihin.. Tuntuuko kahden hengen minisaunamme suljetulta kopilta, jos sävytämme seinä- ja kattopaneelit mustaksi? Seinät olemme tämän hetken pohdintojen mukaan suojaamassa Tikkurilan Supi Arctic -pintakäsittelyaineella. Valittavana on useita sävyjä ja käsittely antaa puulle helmiäishohteen. Kuulostaa aika upealta minusta! Väreistä suosikki on tällä hetkellä "Kemi", mutta saa nähdä kuinka mieli muuttuu.

Yksityiskohtia ei onneksi tarvitse vielä päättää. Nyt muutaman päivän sisällä meidän on ostettava lähinnä suurin osa laatoista, saunan ovi sekä puutavara, suihku ja allaskalusteet. Mutta pienistäkään päätöksistä ei tule helppoa... Muutaman päivän googlailun jälkeen nimittäin huomasin, että tarjolla on kaikenlaista jännää valkoisista kiuaskivistä kimaltaviin saumausaineisiin!

// We're doing a bathroom and sauna renovation. Luckily we have a separate bathroom and toilet, so we can keep the 'restroom' as it is. Last days we've been running around like crazy trying to figure out the tiles and wood panel colors.. It's hard!

2 kommenttia:

  1. Jään innolla odottamaan lopputulosta, ihan mun näköinen värimaailma teillä suunnitteilla...:) Budjetti olisi myös mielenkiintoista tietää sitten kun olette valmiit!

    Mekin olemme kylppäremppaa miettineet, mutta toistaiseksi on vain kiintokalusteet uusittu ja kaakelimaalia lätkitty seinin, mikä on aika laastariratkaisu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, toivottavasti pääsen esittelemään uutta kylpyhuonetta ja saunaa viimeistään kesällä :) Totta, täytyykin raportoida myös budjetista, sillä se varmasti mietityttää useaa kylppäriremonttia harkitsevaa! Tehän olette sitten myös päässeet jo alkuun :) Mekin harkitsimme aluksi kaakelimaalia, mutta emme viitsineet nähdä vaivaa kun meille oli selkeää, että jossain vaiheessa laatat saavat lähteä vaihtoon.

      Poista

kiitos kommentistasi! // thank you for leaving a comment!