9. tammikuuta 2012

FITNESS suunnitelma kevääksi

Talvinen kirpeä ilma saa minut joka kerta innostumaan kesäkuntoon pääsemisestä. Kevättä kohti mentäessä saan lisää energiaa kuntoilun suhteen. Nautin talvilajeista suuresti, joten hiihtäminen, lumilautailu ja luistelu eivät edes tunnu työnteolta vaikka niitä aion runsaasti treenisuunnitelmaani sisällyttää.

Tänään aloitankin ensimmäisen osan treenisuunnitelmastani, olen nimittäin menossa illaksi tanssitunnille kaverini kanssa! Olemme myös herra N:n kanssa päättäneet alkaa pelata sulkapalloa mahdollisimman säännöllisesti. Näiden lisäksi jatkan ihan kotosalla rakastamaani pilatesta sekä Jillian Michaelsin jumppia. Myöhemmin keväällä olisi myös suunnitelmissa käydä kokeilemassa tankotanssia, mutta tämä on vielä iso ehkä.


Tällaisen aikataulun pyrin kevääseen sisällyttämään:
MA  60min aerobinen [tanssi]
TI  30-60min aerobinen [jumppa, hiihto, sulkapallo]
KE  30-60min lihaskunto [pilates, lautailu]
TO  30-60min aerobinen [jumppa, luistelu, sulkapallo]
PE 
LA  30min venyttely
SU  30-60min lihaskunto [pilates, lautailu]

-> Aikataulu tulee olemaan liukuva, sillä ihan minuutilleen ja lajilleen en sitä tietenkään aio noudattaa, mutta tavoite olisi liikkua vähintään se puoli tuntia, viisi kertaa viikossa, sillä kunto kohoaa jo, mikäli liikut 3-4 kertaa viikossa vähintään 30 minuutin ajan.
-> Toinen tavoitteeni on pitää kiinni tuosta aerobisen liikkumisen määrästä, sillä lihaskuntopuoli on ollut minulle aina helpompaa kuin lenkille lähteminen.
-> Viimeiseksi; olen todella kankea ja pitkät venyttelyhetket parantaisivat kehon liikkuvuutta sekä hyvinvointia. Joten pyrin lisäämään venyttelyä ja pyhittämään lauantaipäivät syvälle venyttelylle ja rauhoittumiselle.

[kuvat weheartit]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi! // thank you for leaving a comment!