3. huhtikuuta 2013

not feeling WELL

Olen nyt jo kuudetta päivää flunssassa. Todella ärsyttävää, ei voi muuta sanoa. Mutta tänään olen päässyt jo välillä ylös sängynpohjalta. Ajattelin näissä tunnelmissa esitellä muutaman jutun, jotka tekevät kipeänä olosta itselleni edes hieman helpompaa:


Hyvä kirja ja juissi. Kelpuutan toki myös lapsille suunnatut pillimehut. Tärkeintä on, että juo paljon nestettä. Hyvää kirjaa lukiessa aika kuluu nopeammin ja mikä parasta, lukeminen auttaa nukahtamaan. Uni on nimittäin ehdottomasti paras parannuskeino, johon olen tähän mennessä törmännyt. Eli pitkät yöunet ja mahdollisimman paljon päikkäreitä.


Minulla oli muutaman päivän ajan aivan järkyttävän kova kurkkukipu. En ole ikinä pitänyt teestä, eikä kaakao tee kovin hyvää karhealle kurkulle. Ja kuumahan ei edes oikeasti poista kurkkukipua. Valkosipulilla ja hunajalla on molemmilla antibakteerisia ominaisuuksia, mutta minulla ei tällä kertaa ollut pokkaa syödä valkosipulia ja hunajasta en yhtään pidä. Mutta onneksi löysin suolaveden. Lasilliseen kuumaa vettä sekoitetaan siis teelusikallinen suolaa, jonka jälkeen veden kanssa kurlataan jonkin aikaa. Kurkkukipu hävisi hetkeksi kokonaan. Ja vaikka se aina palasikin takaisin, niin oli ihana tunne päästä siitä edes hetkeksi eroon.


Päikkäreiden välissä pitää viihdyttää itseään hyvillä leffoilla, jotta huomio ei kokoajan olisi flunssassa. Näiden salaisten aseiden lisäksi vannon Bepanthenin nimeen, se on oltava kokoajan käden ulottuvilla varsinkin jos flunssaan sisältyy vaikea nuha.

// It's now my sixth day i have a flu. Really annoying is all I can say. But today I've gotten a couple times out of bed. I thought to introduce a few things that make sickness a little easier for me: a great book, lots of juice and other liquids, lots of sleep, salt water [one teaspoon of salt into glass of hot water, gargling with this makes a soar throat feel much better for a few minutes], funny movies and bepanthen-cream.