25. huhtikuuta 2013

SATS favorites

Kuten classticketin päiväyksestä voi nähdä, tämä postaus on ollut tekeillä jo jonkin aikaa. Olen venyttänyt postauksen julkaisemista, sillä halusin testata mahdollisimman montaa eri ryhmäliikuntatuntia ennen kuin julkistan lempparini. Mutta nyt on käynyt niin, että en ole saanut aikaiseksi kokeilla uusia tunteja vaan olen treenannut ikisuosikkieni tahdissa kaikki nämä kuukaudet. Aijai, pitääpä haastaa itsensä ottamaan joka viikko treenikalenteriin jokin uusi tunti!

Eli SATSilla omat suosikkini ovat ehdottomasti bodybalance, bodycombat, cycling, yogalates ja yoga. Pilatesta harrastan toki kotona, mutta yllätyksekseni se ei salilla olekaan ollut ihan yhtä mukavaa, vaan jopa hidastempoisempaa kuin jooga. Sen sijaan yhdistelmätunnit, kuten bodybalance ja yogalates, jotka sisältävät pilatesta, ovat enemmän mieleeni.

Bodybalance on yhdistelmä joogaa, tai chi:ta ja pilatesta ja siinä kehitetään voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta hyvien biisien tahtiin. Rakastan sitä, miten balancessa saa tehtyä hyvän treenin, mutta samalla meininki on rauhallista ja tunnin jälkeen on suorastaan harmoninen olo.
Myös Bodycombat on Les Mills -tunti, ja se sisältää niin lyöntejä kuin potkujakin. Combatissa saa vetää täysillä ja sykkeet ovat välillä pilvissä, todella energinen ja tehokas tunti.
Cycling on siis spinningiä ja vaikka olen sitä joskus aikasemmin inhonnut, niin nykyään poljen vähintäänkin yhden tunnin viikossa. Cyclingissä pääsee oikeasti kohottamaan kuntoaan, tai ainakin olen itse perillä edistymisestäni syksystä tähän päivään. Ohjelmissa on myös yleensä aivan loistavat biisit ja hämärässä salissa pääsee fiilistelemään silmät kiinni ja polkemaan niin kovaa kuin lähtee.
Yoga kehittää liikkuvuutta ja tasapainoa, ja todella kankeana ihmisenä minusta on ihanaa miten tunnin aikana paikat aukeavat ja lihakset eivät enää kiristäkkään. Yogalates on samaa kastia, mutta tällä tunnilla tehdään myös pilates-liikkeitä.


// My favorite group training classes at SATS are bodybalance, bodycombat, cycling, yogalates and yoga. I do pilates at home, but surpsisingly I do not enjoy it at gym so much, because pilates classes seem to have even slower tempo than yoga classes. But I do love combination classes, such as bodybalance and yogalates, which include Pilates.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi! // thank you for leaving a comment!