23. elokuuta 2012

back from PROTARAS

Palasimme maanantaina Kyprokselta. Loma oli mahtava ja voin lämpimästi suositella Kyproksen Protarasta lomakohteena sekä hotelliamme Golden Staria, joka sijaitsi ihan rannan tuntumassa. Fig Tree Bayn alue ja rannat olivat todella kauniita ja mukavia uimisen kannalta.


Rannallamme oli myös laituri josta lähti useamman kerran päivässä risteilyitä lähialueelle lasipohjaveneellä. Risteilyllä pääsee uimaan mm. Blue Lagoonissa sekä voi bongata jopa merikilpikonnan. Rannoilla oli myös mahdollisuus harrastaa monipuolisesti vesiurheilua. Tarjolla oli hurjia kyytejä ilmapatjoilla moottoriveneen perässä, nousuvarjoilua, vesiskootterin vuokrausta, vesihiihtoa sun muuta. Tuo miehinen osapuoli päätti kokeilla wake boardausta ja ihastui ikihyviksi vaikka vaikeaa se ilmeisesti oli. Meno näytti kyllä niin hauskalta, että pakko päästä kokeilemaan itsekin joskus... Viihdettä tosiaan riitti ja yhden illan vietimme hienossa Magic Dancing Water Show'ssa, jossa kauniit ja värikkäät vesisuihkut 'tanssivat' musiikin tahtiin.


Protaraksessa oli useita matkamuisto- ja krääsäkauppoja, marketteja sekä ravintoloita kuten turistikohteissa aina. Alueelta löytyi mukavasti yöelämää, mutta meno ei mennyt kuitenkaan täysin järjettömäksi, kuten viereisessä Ayia Napassa. Ravintoloissa oli ystävällistä palvelua ja ruoka oli todella hyvää.


Halusimme käyttää yhden päivän kunnon shoppailuun ja matkustimme omatoimisesti paikallisella bussilla Protaraksesta Larnacaan, jossa lentokenttäkin sijaitsee. Larnacassa oli paljon ihania putiikkeja sekä kaikki peruskaupat, mitä tyttö tarvitsee: Zara, Bershka, Mango, Topshop ja Stradivarius. N:n iloksi monien putiikkien keskeltä löytyi myös useita urheiluvaateliikkeitä, kuten Adidaksen oma liike. Bussimatka kesti yli tunnin, joka oli harmittavan pitkä aika, mutta bussi oli sentään ilmastoitu ja lippu yhteen suuntaan maksoi vain euron. Ostoksia en tehnyt ihan hirveästi; Zarasta mukaani tarttui farkut, joita ei Suomen liikkeistä tahtonut löytyä enää omassa koossani, sitten löysin urheilukaupasta nuo ihanat Havaianasit sävyssä kulta/beige, kuten haaveilinkin ja Stradivariuksen ensivisiitistäni käteeni jäivät tennarit.


Kuten sanottu, suosittelen paikkaa lämpimästi. Kyproshan kuuluu Eurooppaan joten rahaa ei tarvinnut vaihtaa. Plussaa oli myös se, että vaikka hanavettä ei kannata juoda, niin sillä pystyi huoletta pestä hampaat ja juomat sai juoda jäiden kera. Mitään vatsaongelmia emme saaneet kumpikaan, vaikka unohdimme kamalassa kiireessä ostaa maitohappobakteeritkin. Rokotuksia ei myöskään tarvittu, mutta ilmeisesti jotkin hepatiittirokotteet voi ottaa jos siltä tuntuu.