9. kesäkuuta 2014

TOMATO SOUP

Hyi yäk? Pidän tosi paljon keitoista, mutta en olisi uskonut, että myös tomaattikeitto voi maistua todella hyvältä. Olen tehnyt tällä reseptillä keittoa nyt muutaman kerran, ja jopa meistä nirsompi parempi puoliskoni pitää keitosta. Resepti on helppo, mutta varoitan sen verran, että vie paljon aikaa!

cb_tomatosoup3

Meksikolainen kana-tomaattikeitto
[2 annosta]

1 rs [n. 1 kg] broilerin koipireisiä
4 [400 g] tomaattia
2 [160 g] sipulia
3 valkosipulinkynttä
1½ rkl oliiviöljyä
1 tlk [500 g] paseerattua tomaattia
1½ tl suolaa
rouhittua pippuria
1-3 dl vettä
1 mieto punainen chili
[2 tl limetin mehua]
[persilja]

Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Halkaise tomaatit kahtia, kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulinkynnet.

Valitse kaksi uunivuokaa, jotka mahtuvat samaan aikaan uuniin. Asettele toiseen vuokaan tomaatit ja sipulit. Sivele kasvisten pintaan oliiviöljyä. Nosta toiseen vuokaan broilerit. Kypsennä molempia 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Siirrä kypsät broilerit jäähtymään. Nosta tomaatit, sipulit sekä hienonnettu valkosipuli kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Poista chilistä siemenet, hienonna ja lisää keittoon. Halutessasi purista limetin mehu ja lisää kattilaan.

Irrottele broilerin lihat ja revi ne sopiviksi suupaloiksi. Lisää keittoon mausteet, broilerit ja lopuksi persilja. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Tarjoile paahdetun vaalean leivän tai nachojen kera.

cb_tomatosoup2

// Yuck? I really like a lot of soups, but I wouldn't have thought that tomato soup could taste really good. I've made this soup a couple of times now, and even N who is pretty picky likes the soup. The recipe is easy, but I have to warn: it takes a lot of time to make!

Mexican chicken and tomato soup
[2 servings]

1 kg chicken broiler legs
4 pcs [400 g] tomato
2 pcs [160 g] onion
3 cloves of garlic
1 ½ tablespoons olive oil
1 can [500g] tomato passata
1 ½ teaspoon of salt
freshly ground pepper
1-3 dl of water
1 mild red chili
[2 teaspoons lime juice]
[Parsley]

Take the chicken at room temperature for half an hour before cooking. Cut the tomatoes in half, peel the onions and chop. Peel the garlic cloves.

Choose two baking trays that will fit in the oven at the same time. Fill another tary with tomatoes and onions. Coat the surface of the tomatoes with olive oil. Put chickens in another dish. Cook both in 175-degree oven for about 50 minutes.

Move the cooked chickens to cool down. Move the tomatoes and onions into a saucepan and mash with a hand blender until smooth. Pour in the tomato passata, water and salt. Boil. Remove the seeds from the chili , chop and add to the soup. If you want to, squeeze the lime juice and add into the pot.

Separate the chicken meat from the bones and shred into bite-size. Add spices, chicken and finally the parsley to the soup. Let simmer for a few minutes. Serve with toasted white bread or Nachos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi! // thank you for leaving a comment!